zondag 29 mei 2011

Haringvliet wedstrijden (deel 2)





24 mei 2011: Wederom met zeven man naar Hellevoetsluis getogen in een poging iets beter te presteren als vorige keer.

Dit keer was ondergetekende als supporter aanwezig om zelf eens te zien wat de 'mannen' ervan zouden bakken.
Alderik had de gedachte geopperd om zelf met de "Opmaat" deel te nemen aan de wedstrijd, maar dan wel met zoon Rik als schipper. Dus met twee schepen in de race. Dat geeft onderlinge concurrentie en een extra motivatie. Wie weet wat het zou brengen....

De "Liftintermediair" werd al snel na de avondhap in gereedheid gebracht. De mannen wilden vroeg op het water zijn om nog een paar tests uit te voeren.
Door de wisselingen binnen de bemanning, iedereen wil namelijk deelnemen, is het noodzakelijk veel te oefenen met elkaar.

Ondergetekende mocht meevaren op de "Opmaat" en kon zo het gevecht van dichtbij observeren.


Na diverse rondes gevaren te hebben begon de zon onder te gaan en waren we genoodzaakt terug te keren naar de jachthaven.
Met de indrukwekkende zonsondergang in de rug was het een waar genoegen om op het water te vertoeven, maar het werd snel een stuk kouder.
De "Liftintermediair" had weer leerzame momenten ervaren. De "Opmaat" heeft de smaak van het wedstrijdvaren te pakken gekregen en overweegt vaker deel te nemen.
De uitslagen waren echter teleurstellend. Beide schepen eindigden als laatste. Ondanks dat de "Opmaat" netjes in het middenveld eindigde van zijn klasse, werd deze toch als laatste in de uitslag genoemd. De wedstrijdleiding had het schip niet de juiste rating gegeven. Daar zal nog niet het laatste woord over gezegd en geschreven zijn.

Het was een enerverdende avond en een korte impressie is te zien in onderstaande videoclip:
Wilt u, wil jij ook een meevaren? Gewoon even contact opnemen met Liftintermediar.

Graag tot een volgende race,
Uw dobberende reporter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten